středa 26. srpna 2015

Knižní novinky ... aneb má "druhá linie"


Je spousta knih, na které jsem poslední dobou narazila a něčím mě zaujaly. Některé vyšly v nedávné době a některé vyjdou během září ... některé bych ráda pořídila ... na některé doufám narazím v knihovně ... a zbytku snad odolám J


Tahle kniha mě zaujala svojí obálkou, je krásná. Anotace zní taky zajímavě, takže buď jí budu odolávat a narazím na ní v knihovně ... a nebo si jí časem pořídím ... Vydalo nakladatelství IKAR

Anotace:
Osmatřicetiletá Lena zůstává sama doma s dětmi a psem poté, co její manžel, profesor výtvarných umění, odjíždí pracovně do Florencie. Když se má muž po dvou semestrech vrátit, zjistí, že má v Itálii vztah s o dvacet let mladší studentkou. Rozzuřená Lena na nic nečeká, sbalí sebe i rodinu a okamžitě odletí do Itálie. Tohle nemůže jen tak nechat být! Když ji navíc manžel oznámí, že se do Alexandrie zamiloval, udělá Lena to jediné, co v danou chvíli udělat lze – vymění ve florentském bytě všechny zámky a svému muži řekne, aby se s dětmi a psem vrátil do Ameriky a zkusil si, jaké je to se o ně starat... A Lena? Ta se přece chtěla do Florencie celý život podívat, a teď tu má dokonce byt!




Miluju fialovou J  
Na knihu od nakladatelství XYZ jsem narazila náhodou a počkám si na hodnocení prvních čtenářů, jestli mě nalákají.

Anotace:
Kasie Fitzgeraldová je spolehlivá a zodpovědná. A má těsně před svatbou. A právě to je důvod, proč ji kamarádka vytáhne na víkend do Las Vegas. Má to pro ni být poslední výkřik svobody, než se vdá. Za jednu jedinou noc se toho sice nedá příliš stihnout, ale i přesto se Kasie změní život. I když obvykle takové věci nedělá, vyspí se záhadným cizincem a jedinou její myšlenkou je, že netušila, že to může být takové... Podlehne Kasie své vášni nebo si zachová chladnou hlavu a zůstane se svým dlouholetým partnerem? Dokáže jí jedna jediná noc ve Vegas převrátit život naruby? Román Jedna jediná noc ve vás rozezní ukrytou vášeň a rozehraje utajené touhy, které vás srazí na kolena.






 A další erotický román z dílny XYZ, tentokrát je to druhý díl série This Man, první díl mám, tak i ten druhý časem koupím, ale až tak nadšená jsem z knihy nebyla, jsem zvědavá jestli ve druhém díle už bude hlavní hrdinka trochu snesitelnější ...

Anotace:
Vítejte ve smyslném světě plném lásky a vášně... Ava O’Sheaová se nechala hýčkat pozorností okouzlujícího Jesseho Warda, užívala si rozkoš, kterou ji zahrnoval, ale zároveň cítila, že před ní něco skrývá a že ji od svého tajemství drží co nejdál. Musela ho opustit, aby přežila. Jenže Jessemu nejde uniknout. Teď je zpátky v jejím životě a připomíná jí všechno, co spolu prožili – neutuchající vášeň i bolest. Proto se Ava rozhodne, že o tomto muži zjistí pravdu. Znovu se ocitne v Panském sídle – tedy přesně tam, kde ji chtěl Jesse mít... Erotický román Odpuštění je druhý díl trilogie This Man. Od samého začátku Vám nedovolí vydechnout: budete se zmítat ve vlnách citů, propadat se do hlubin vášně i stoupat do výšit romantické lásky.




 Erotická série Rychle je od nakladatelství JOTA, tohle je druhý díl, na který jsem docela zvědavá, je to srpnová novinka a místo v mém nákupním plánu už má. 

Anotace: Druhý díl erotické trilogie.

Rylee byla přesvědčena, že po prožité tragédii se už nikdy nedokáže zamilovat, když do jejího života vtrhl Colton Donavan — mužný, drsný, bohatý a nádherný. Probudil v ní dávno zapomenuté city a roznítil v ní erotickou vášeň, o jejíž síle neměla tušení.Colton je zvyklý na obdiv v práci i soukromí — touží po něm všechny ženy a on jejich zájem bezmezně využívá a bez výčitek střídá své partnerky. Až s Rylee zjistí, že láska nemusí být jen na obtíž. I když si to nechce přiznat.Přestože oba cítí, že by jejich křehký vztah mohl být něčím výjimečným, jen těžko k sobě nacházejí cestu. Sebejistého Coltona vyvádí z míry Ryleeina povaha bez stopy vypočítavosti, na kterou byl zvyklý u svých předchozích partnerek. A Rylee, rozčarovaná z Coltonovy zrady, v sobě jen těžko nachází sílu odpustit mu.



 Po knihách od Liane Moriarty pokukuji pořád, a věřím, že na ně narazím v knihovně. Líbí se mi obálka - ostatně to se mi líbí u všech autorčin knih. Vydává nakladatelství IKAR.

Anotace: Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi. Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery.Celeste je věčně zasněná, poněkud vynervovaná místní kráska. Co ji ale může trápit, když má tak hodného, hříšně bohatého manžela a přepychový dům? Snad jen ta jejich dvojčata jsou občas na zabití.Každá z nich je úplně jiná, a přesto jsou nejlepší kamarádky. Jsou však k sobě skutečně upřímné? Vždyť i drobné lži a polopravdy můžou časem vyústit v obrovskou tragédii.Román světově úspěšné autorky bestselleru Manželovo tajemství je příběhem tří matek, jimž se jejich na pohled všední životy krůček za krůčkem nebezpečně vymykají z rukou. HBO natáčí podle této knižní předlohy minisérii s Nicole Kidmanovou a Reese Witherspoonovou v hlavních rolích.






 Adultka od nakladatelství YOLI ... anotace zní opět zajímavě, ale na nákupním seznamu ji zatím nemám.

Anotace:
Sedmnáctiletá Haven Antonelli nikdy nepoznala svobodu. Od malička vyrůstala v izolaci uprostřed pouště, kde spolu s matkou tvrdě pracovala a trpěla nelidským zacházením. Obě se staly oběťmi obchodu s lidmi organizovaného mafií. Jednoho dne se ale na farmě objeví doktor Vincent DeMarco a dává Haven šanci na nový život. Ta se musí rozhodnout – buď opustí matku a odejde s DeMarcem, nebo zemře. 
V doktorově domě v severokarolínském městečku Durante se Haven seznámí s jeho dvěma syny Dominicem a Carminem. Ti nikdy nepoznali nouzi a nic jim v životě nechybí – ovšem kromě matky, která záhadně zemřela. Carmine je výbušný, nezvladatelný mladý muž, kterému není nic svaté a odmítá jakoukoli odpovědnost. Láska k Haven ho ale změní a oba brzy musí přehodnonit všechno, čemu doposud věřili. Čím hlouběji se zaplétají do pavučiny lží a tajemství, tím víc zjišťují, že i přes zdánlivé rozdíly jsou si velmi podobní. Oba chtějí uniknout okolnímu nebezpečnému světu, jemuž vládnou moc a peníze, ale řetězec událostí, které se daly do pohybu už dávno před jejich narozením, ohrožuje jejich životní plány i samotnou existenci. Ve světě mafie jsou zrada a násilí všední součástí života, nic není zadarmo a slovo navěky – sempre dostává trpkou příchuť.




Tuhle knihu jsem nejprve ze svého čtecího seznamu vyškrtla, ale potom jsem četla velmi lákavou recenzi, takže ještě uvidím, kupovat zatím nebudu. Paperbacky já totiž nerada ...                                                                   Anotace: 
Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích, přátelství a první lásceTheodora Finche fascinuje smrt. Neustále přemýšlí nad způsoby, jak by se mohl zabít. Ale pokaždé ho něco – bez ohledu na to, jak je to zdánlivě bezvýznamné – nakonec zastaví. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – upíná se k dokončení střední školy a k momentu, kdy bude moct opustit rodné městečko v Indianě. To jí totiž až příliš bolestně připomíná nedávnou tragickou smrt její sestry.Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat. Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba přitom učiní zajímavé objevy. Finch zjišťuje, že jen s Violet může být sám sebou – podivínským, přemýšlivým, ale zároveň zábavným a originálním; a že není až takový blázen, za jakého ho ostatní považují. Violet zase zapomene počítat dny do konce školy a konečně začíná znovu žít. Jenže zatímco Violetin svět se rozrůstá a získává nové barvy, Finch se propadá do temnoty deprese. 


Zajímavá obálka, že?
Tuhle bych si ráda přečetla .tečka. J

Anotace: Je pro mě pan Jones opravdu pan Pravý? Tuto otázku si kladou tři různé ženy. Každá z nich totiž miluje jednoho ze tří bratrů Jonesových…
Izzy je rozhodnuta udělat za dosavadním nevydařeným životem tlustou čáru a začít znovu. Ovšem s Charliem Jonesem to nebude snadné, protože je sice okouzlující, ale také nepříliš spolehlivý. A flirt je jeho druhá přirozenost. Alicia je už roky šťastně provdaná za oddaného Hugha. V koutku duše ale ví, že jí chybí alespoň špetka nevázanosti, spontánnosti, zkrátka prosté radosti. A pak jí to dojde – nejspíše nastal čas, aby si to všechno začala dopřávat. Emmin vztah s Davidem byl dříve plný radosti a romantiky, jenže to už teď neplatí. Od doby, kdy se neúspěšně pokoušejí o dítě, to jde s jejich vztahem z kopce. A právě tehdy vstoupí do Emmina života pokušení... Všechny tři ženy se sejdou v rodinném penzionu Jonesových, nad jehož další budoucností visí velký otazník. Při tomto vynuceném setkání vyjde najevo, že vyjít se členy klanu Jonesových může být těžší, než by si kdo mohl myslet.


Co si budeme povídat ... tahle kniha mě zaujala svojí obálkou. Kupovat ale zatím neplánuji ...

Anotace:
Penny Harriganová je obyčejná holka z amerického zapadákova, která sice může říct, že má flek v advokátní firmě na Manhattanu, nicméně hlavní náplní její práce je nosit kafe a rovnat židle. Nikdy by si ani ve snu nepředstavovala, že jednou večer bude sedět v superluxusní restauraci s multimiliardářem Linusem Maxwellem. Ale nejen to. Vzápětí se s ním ocitá v Paříži, kde ji zasvětí do tajných zákoutí ženské smyslnosti, předvede jí – za pomoci různých intimních pomůcek – sedmé nebe rozkoše… Penny však záhy pochopí, že se stala testovacím objektem finální fáze nových erotických pomůcek, které mají změnit „ženské chápání světa“. A že před ní to v různé míře absolvovaly stovky a tisíce jiných. Intimní pomůcky pro něžné pohlaví jsou tak dokonalé, že se ženy už brzy obejdou bez mužů… A tohle se Penny pokusí zastavit.











2 komentáře:

  1. Docela mě zaujaly Sedmilhářky. Těším se i na Já a pan Jones a Všechny malé zázraky :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Mám doma první díl od Rychle a vášnivě, zatím jsem nečetla ale tato série na mě působí velice kladně a těším se na její oddechovou četbu. Sedmilhářky si určitě budu kupovat, již mám doma obě autorčiny knihy, Alice jsem četla a byla jsem z ní nadšená. Navěky a Všechny malé zázraky si hodlám také pořidít :-) A k tomu první a Za hranicí nevinnosti

    OdpovědětVymazat