pondělí 25. dubna 2016

Poslední výkřik - Alice Clayton


Sladká tečka nakonec. Tak bych nazvala Poslední výkřik. Kniha je příjemným zakončením celé série. Nic moc navíc se zde nedozvíte, takže žádná přehnaná očekávání ... Ale krásně se zde spojí všechny předchozí díly, k tomu dávka této sérii typického humoru a na závěr i troška z hlavinky kocoura Clivea.

Autor: Alice Clayton
Originální název: Last Call
Série: Cocktail, díl pátý
Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 120

Oficiální anotace:
Caroline patří mezi špičkové interiérové designéry v San Francisku, ale i přes své pracovní vytížení si dokáže najít čas na chvíle odpočinku v teple domova. Světoběžník Simon na oplátku výrazně zkrouhl svoje zahraniční cesty, aby se mohl se svou Roštěnkou v klidu oddávat pečení dobrot, všemožnému bušení i jinému řádění…Další krok v jejich životech se zdá být logický – cinknutí skleničkami, svatební závoj a ulička posetá okvětními lístky růží, je však tím pravým ořechovým i pro tenhle nekonvenční pár? Když ale Caroline vyděsí telefonát ohledně jisté nehody, která se udála při focení v jihovýchodní Asii, uvědomí si, že „dokud nás smrt nerozdělí“ není jen působivě znějící fráze. I konvence mají najednou něco do sebe…Smíchejte sklenku erotiky se špetkou smíchu a trochou nahoty, ochuťte kapkou exotického prostředí, přihoďte růžovou košilku a podávejte s chuťovkou z kocoura Clivea. Napijme se na Poslední výkřik! 



Kniha je opravdu velmi útlá, ke přečtení vám bude stačit chvilinka, kdy si budete chtít od všeho odpočinout a nad ničím moc nepřemýšlet. Já osobně mám knihy Alice Clayton moc ráda, na druhou stranu - kdybych tuhle knihu nečetla, necítila bych se o nic ochuzená. Ale i tak to bylo milé.

Hned na začátku se ocitneme na svatbě Mimi. Jak je i ní zvykem, všechno má naplánované do posledního detailu - je přeci skvělá organizátorka a perfekcionistka. Ovšem trošku jí "rozdýchá" těhotná Sophie, která trpí několikrát denně nevolnostmi a ne vždy stihne tuto situaci ukočírovat. Nakonec vše dopadne dobře a Caroline je svědkem úžasné svatby šťastného páru. Po čase také šťastných rodičů Sophie a Neila, kterým se narodí krásná dcerka a Caroline přemýšlí, kdy ona se Simonem udělají onen pověstný další krok v jejich vztahu. 

Ke konci knihy nám sice autorka dopřála malou chvilku napětí, ale i tak je jasné, že Nabíječ a Roštěnka se dočkají svého šťastného konce.













Moje hodnocení:   85 %

1 komentář:

  1. Jsem ráda, že jsi zpět! Super recenze! Knihu jsem taky četla a moc se mi líbila. Je pravda, že jsem vynechala dva díly, kde nebyli hlavními postavami právě Simon a Caroline ale i tak jsem se brzy zorientovala a děj si užívala. Jak jsi napsala, sladká tečka na konec :-)

    OdpovědětVymazat