neděle 24. dubna 2016

Závislá na tobě - Laurelin Paige

Krásná obálka slibující "nejžhavější erotickou romanci současnosti" ... je fakt, že už jenom kvůli té barvě bych jí nemohla přehlídnout ... nebo si jí nekoupit.
A jaká tedy kniha je?

Autor: Laurelin Paige
Originální název: Fixed on You 
Série: Fixed, díl první
Nakladatelství: IKAR
Počet stran: 293



Oficiální anotace:
Alayna má budoucnost pevně naplánovanou. S vysokoškolským diplomem v hrsti už nebude muset dělat barmanku v nočním klubu a hlavně se vyhne pokušení propadnout některému z pohledných mužů, co sem chodí. Alayně se totiž láska pokaždé vymkne z ruky, a ta poslední dokonce vyústila v obvinění ze stalkingu. Když k jejímu baru zamíří Hudson Pierce a je jasné, že jeho jediným cílem je dostat ji do své postele, Alaynu ani nenapadne mu to dovolit. Pak jí ale Hudson nabídne pozici, kterou nedokáže odmítnout, a jeho smyslná blízkost a neskrývaná touha jsou najednou víc, než dokáže zvládnout.




Včera jsem dočetla tuhle knihu a musím konstatovat, že tak úplně nevím, co si myslet. A to už se mi dlouho nestalo. 

Postavy shledávám rozhodně zajímavými, jejich charaktery ... rodiny a zázemí, ze kterého pocházejí ... jejich minulost ... jejich vnitřní bitvy, které svádějí ... zkrátka je toho spousta, nad čím jsem musela trošku popřemýšlet. A co je hlavní, vůbec nedovedu odhadnout, co bude následovat v dalších dílech.


Alayna je mladá žena, která v době, kdy dospívala, přišla o své rodiče, kteří zahynuli při autonehodě. Roli vychovávajícího a dohlížejícího převzal její starší bratr Brian. Alayna neměla doposud v lásce zrovna štěstí. Jejím problémem je, že když se zamiluje, miluje až příliš a její poslední "vztah" skončil obviněním ze stalkingu a soudním zákazem přiblížení. Brian coby právník Alayně pomohl, finančně ji drží nad vodou, aby Alaina mohla studovat vysokou školu (což udržuje její mysl dál od nevítaných myšlenek). Alayna zároveň pracuje v baru, je to práce, která ji nesmírně baví, pracovní doba jí umožňuje věnovat se studiu a doufá, že až získá titul, mohla by v klubu zastávat manažerskou pozici. 
Zkrátka má nyní svůj život pod kontrolou ... až do okamžiku, kdy se v klubu objeví Hudson Pierce, který - jak jinak - je děsně sexy, vyzařuje z něj dominance a netají se tím, že by Alaynu měl rád ve své posteli. Náhodný sex pro ní není problém. Ale do problémů by se mohla dostat, když jí Hudson přednese svou nabídku. A nutno dodat, že pro ženu s její minulostí to není tak úplně bezpečné, Alayna si uvědomuje, že se může snadno dostat na tenký led. Jenže kdo by odolal ... ?

Určitě je vám všem jasné, že Alayna na takovou lákavou nabídku kývne. Záhy však zjistí, že není sama, kdo musí bojovat se svým vnitřním "já" a role, kterou získala není vůbec jednoduchá ... ať už na předstírání nebo udržení se nad hladinou svých obsesí. 

Musím říct, že kniha se mi četla hodně dobře. Velice pěkně jsou vyobrazeny vedlejší postavy i jejich charaktery. Co oceňuji je, že přestože se jedná o erotickou romanci, autorka vás nebude nudit erotickými scénami se stejným scénářem. Ne, že bych jich bylo v knize po skromnu, to ne, ale když už po několikáté čtete jedno a to samé, dovede to nudit. Autorka v opakujících se erotických scénách zvolila taktiku "raději už moc nerozvíjet" případně to "včas utnout" ...
Také konec mě potěšil. Nemám ráda ty konce, kdy v nejnapínavější části kniha končí. Jsem raději za knihy, které dávají jisté možnosti na pokračování.














Moje hodnocení:   90 %

Žádné komentáře:

Okomentovat