středa 22. července 2015

Ostrov poslušnosti - Marina Anderson


Romantické knihy s prvky erotiky čtu ráda .... důležité je tady právě to slovíčko "romantické".
Proto jsem právě tuhle knihu dlouhou dobu přehlížela a neměla v plánu ji číst, přeci jenom čtu různé komentáře na knižních webech a vybírám si knihy, které mě něčím zaujmou a tak nějak tuším, že jsou to pravé pro mě a bude se mi to líbit. 
Ale když mi jí naše knihovnice nabídla, řekla jsem si "tak proč ne, zkusím to" J


Autor: Marina Anderson
Originální název: The Haven of Obedience
Série: -
Nakladatelství: Domino
Počet stran: 208

Oficiální anotace: 
Pokud jste četli Padesát odstínů a červenali jste se…, tak tuhle knihu raději ani neotvírejte. Natalie Bowenová má něco přes dvacet. Žije v Londýně, mnozí jí závidí, ale její osobní život je jedna velká katastrofa. Muži se nedokáží vyrovnat s její úspěšnou kariérou a Natalie se pomalu smiřuje s tím, že nikdy nenajde opravdové štěstí.A pak se doslechne o luxusním víkendovém středisku zvaném Ostrov poslušnosti. Tam prý člověku ukážou rozkoše, jaké si ani nedokázal představit. Natalie se nejprve trochu lekne, ale brzy v ní převáží touha dozvědět se víc. Možná je to jedinečná příležitost, jak se konečně posunout z místa... A tak v sobě potlačí strach a přihlásí se. Brzy po příjezdu se setká s okouzlujícím, i když poněkud rázným Simonem. Ten muž je zvyklý dostat vše, o co si řekne. A Natalie pochopí, že konečně potkala sobě rovného.

Hlavní hrdinka Natalie je šéfredaktorka svého vlastního magazínu. Je to žena, která ví co chce a proto je ve své práci také tak úspěšná. Horší je to v jejím osobním životě - žádný mužský s ní dlouho nezůstane, protože její vůdčí osobnost se odráží i do jejího soukromého života. Zkrátka potřebuje mít pořád navrch a který chlap by to dlouho vydržel ...
Když se po nějaké době setkává se svou dlouhodobou kamarádkou Jan, která na ní poslední dobou z nějakého Natalii neznámého důvodu nemá čas, je její kamarádka jako vyměněná. Sálá z ní energie a spokojenost. Najednou cítí, jakoby si neměla komu postěžovat, když Jan už takové splíny v soukromém životě nemá. Jan se sice chvilku vzpírá, ale nakonec Natalii poví o venkovském sídle zvaném Ostrov poslušnosti. Místě, kam se uchylují ti, kteří nejsou spokojeni se svým sexuálním životem a chtějí s tím něco udělat. Natalie Jan přesvědčí, aby ji doporučila a tak se sama ocitá na Ostrově.
Sice jí bylo něco málo nastíněno, ale realita je daleko odlišnější. Každému je přidělen soukromý učitel, který se má postarat o to, aby se všichni naučili pokoře, aby se sexuálně podvolili. Muži i ženy. Natalie se proto ocitá v situacích, které si rozhodně nepředstavovala ...


V knize se setkáte se všemi možnými sexuálními praktikami (a to dost detailně popsanými). Natalie se zde sexuálně stýkala s úplně neznámými lidmi a musela dělat vše, co jí její "učitel" nařídil.
Sama její postava mi nebyla vůbec sympatická, v knize přes všechen ten sex nezbyl prostor vykreslit ji v trochu lepších barvách. Dle mého to byla sebestředná a sobecká ženská. Nechápu, že v té záplavě sexu se ani jednou v knize nezmínila otázka ochrany (hlavně před pohlavními nemocemi, ale také před nechtěným otěhotněním). Jasně - určitě museli mít všichni předtím testy, ale stejně ... alespoň okrajově to mohlo být zmíněno.
Zarazila mě ta okamžitá Nataliina fascinace jejím učitelem Simonem. Pořád hledala v jeho postoji k ní něco víc a ne jen jeho práci. Při jejím charakteru inteligentní ženy - jakoby nevěděla, že každý víkend "vyučuje" nějakou jinou.
Po skončení tohoto "přeučení" dostala Natalie seznam všech členů a mohla se účastnit (nebo sama pořádat) večírky, kde se spolu s ostatními, kteří Ostrovem prošli, scházeli a holdovali praktikám, ve kterých našli zalíbení ... mně osobně přišla scéna z večírku u Jan nechutná ...
Stejně tak závěr knihy - nevím o co se autorka snažila, jestli to měl být jakýsi druh happy endu ... ? 
Celkově mi kniha nesedla, ve scénách, které nejsou sexuální, je psána hodně jednoduše, stroze. Přirovnání k Padesáti odstínům v anotaci je tak trochu zcestné ...
Takže závěrem - pokud chcete knihu plnou sexu na všechny možné způsoby - ano, to tady najdete, ale nic víc.







Žádné komentáře:

Okomentovat