pondělí 13. července 2015

Hřebec - Alice Clayton

Knihy Alice Clayton mám ráda, oblíbila jsem si její styl a v případě této série i humor, jakým jsou knihy psané. Takže jsem se těšila, jak se u Hřebce pobavím ... a pobavila jsem se.





Autor: Alice Clayton
Originální název: Screwdrivered
Série: Cocktail, díl třetí
Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 200


Oficiální anotace:
Po Nabíječi a Roštěnce se čtenářky mohou těšit na ztřeštěnou romantickou komedii o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat, cože?
Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po rytíři v nablýskané zbroji, nebo po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, do kterého by se zamilovala až po uši. K tomu nosí korzet – na ten nezapomínejte. Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovského dobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano?Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za spálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow, který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami s ostruhami?


Hlavní hrdinka Vivian Franklinová je takřka třicetiletá softwarová inženýrka, vlastní svojí malou firmičku, byt ...  zdá se, že jí nic nechybí ... až na toho chlapa, pro kterého by byla středem vesmíru a který by jí bezmezně miloval.
Vivian vyrůstala mezi svými pěti bratry a je to na ní znát, se svým tetováním a piercingy působí tak trošku jako rebelka. Ale je také vášnivou čtenářkou erotických romancí a tak sní o tom, že stejně jako všechny hlavní hrdinky, i ona se dočká svého happy endu. 
Když nečekaně zdědí po své pratetě, kterou léta neviděla, usedlost, vidí v tom něco jako znamení. Její práce už ji tak nenaplňovala a najednou se jí naskytla příležitost na změnu. 
Ocitá se tedy na druhé straně země, kde na ni čeká dům na útesu, nad písečnou pláží, spolu s rozlehlým rančem ... a také kovbojem Hankem, který se stará o zvířata na ranči. Viv v tom hned vidí svůj vlastní román, ve kterém je ona hlavní hrdinkou ... jen se dostat Hankovi "na kobylku", ale tak každá hlavní hrdinka musí překonat nějakou tu překážku, že? 
Ovšem nic není tak úplně růžové, jak se zdá. Dům potřebuje spousty oprav a protože je na seznamu historických památek, vstupuje na scénu knihovník Clark, který dohlíží na to, aby dům neztratil svůj historický ráz. Clark je pravým opakem Hanka. Zatímco se Hank prohání po ranči na koni do půl těla ... samozřejmě jaksepatří vypracovaného ... Clark nosí kravatu a tvídová saka se záplatami na loktech.
Rázem tady máme klasický trojúhelník - zatímco se Viv snaží všemožně nadbíhat Hankovi, Clark ji zahrnuje různými dobovými plány k přestavbě domu ... a řádně ji tím leze na nervy.
A jak to nakonec dopadne? Kdo získá srdce Viv - kovboj nebo knihovník?
Víc už prozrazovat nebudu, pusťte se do čtení J

Mně se kniha líbila ... i když - Nabíječ byl prostě Nabíječ ...
Viv mi někdy trošku lezla na nervy tou svou utkvělou představou hlavní hrdinky, která musí překonat tu překážku a pak bude vše jak se patří, ale jinak to je sympatická hlavní hrdinka. Pokud jste si z předchozích dílů oblíbili Simona a Caroline, tak i tady se s nimi krátce setkáte. Autorka umí výborně vykreslit prostředí, kde se odehrává děj - aniž bych musela pročítat dlouhé popisné pasáže, přesto jsem si vše dovedla živě představit. Kniha není ani přehlcená erotickými scénami, je humorná a určitě si u ní skvěle odpočinete.
Jedinou výhradu bych měla ke konci, přišel mi dost uspěchaný. Ani Epilog to nijak "nespravil" ... Myslím si, že tady si kniha zasloužila ještě pár stránek navíc.







"Vždycky to nemusí být těžký. Člověk se někdy zamiluje prostě tak, že se jen otočí a zjistí, že svou pravou lásku má přímo před nosem."

Žádné komentáře:

Okomentovat