pondělí 15. června 2015

Hranice nevinnosti - Abbi Glines


Když jsem zjistila, že se bude vydávat tato kniha, zajásala jsem. A určitě jsem nebyla jediná. Sice jsem kdysi četla amatérský překlad této knihy, ale to vůbec nevadí, protože Abbi je prostě Abbi, její knihy si mě získaly a tak i tahle má čestné místo v mé knihovničce.
Ano, pro mnohé je to příběh plný klišé, kterých je už spousta, ale přesto věřím, že si své čtenáře získá. A že jich bude dost na to, aby nakladatelství ve vydávání této série pokračovalo.





Autor: Abbi Glines
Originální název: Fallen Too Far
Série: Rosemary Beach, díl první
Nakladatelství: Yoli
Počet stran: 256

Oficiální anotace:
Bohatý syn rockové hvězdy a odvážná venkovská holka z Alabamy. Dva nevlastní sourozenci, dva rozdílné světy a jedno osudné léto v Rosemary Beach.
Poslední věc, o kterou by Blaire Wynnová stála, je nastěhovat se k nové rodině svého otce v Rosemary Beach na Floridě. Po smrti své matky ale nemá jinou možnost. Když dorazí do přímořského letoviska bohatých v otlučeném pick-upu a s pistolí pod sedačkou, je jí jasné, že sem jako dívka z chudého venkova Alabamy nikdy nezapadne. Ještě víc ji zklame, když zjistí, že její otec odjel do Paříže a nechal ji tu jen s nevlastním bratrem Rushem Finlayem. Rush je cynický a povýšený syn nechvalně známé rockové hvězdy. Je sice rozmazlený, ale taky nádherný… Rush však skrývá tajemství, které může zničit celý Blaiřin svět. Dozví se Blaire, co před ní skrývá dřív, než jejich vztah zajde příliš daleko?




A tady je mých "pár" řádek ke knize J

Hlavní hrdinka Blaire neměla zrovna lehké období dospívání. Poté, co při autonehodě zahynula její sestra (dvojče) Valerie a opustil je otec, umírá její těžce nemocná maminka. Aby splatila všechny dluhy za nákladnou léčbu, prodává Blaire jejich dům a stěhuje se k jedinému příbuznému, který jí zbyl - svému otci, který rodinu před pěti lety opustil.

Velké překvapení ji čeká, když dorazí z Alabamy na teplé floridské pobřeží a zjistí, že otec odcestoval se svou ženou do Paříže a nečeká na ni, tak jak byli dohodnutí. Namísto toho se uprostřed večírku setkává s poněkud snobsky působícím Rushem, synem otcovy ženy Georgianny, který ji rozhodně neočekával. Když už se Blaire smířila s tím, že noc stráví na parkovišti v autě, nabídne ji Rush nocleh v malém kumbálku pod schodištěm, kde je dost místa akorát tak na postel. Pro Blair to však znamená hodně, protože zbylé peníze jí vystačily akorát na cestu, přežití několika málo dní a potřebuje si co nejrychleji sehnat práci a bydlení.

Utvrzena v tom, že se může opravdu spolehnout jen sama na sebe, vydává se Blaire hned následující den hledat práci a celkem rychle se jí zadaří. Získává zaměstnání v místním klubu, jehož členy jsou bohatší členové místní společnosti a jejich rozmazlená dítka. Pro Blaire je to práce, kterou potřebovala. Coby mladá, nevinná blondýnka rozvážející po golfovém hřišti občerstvení, získává slušné spropitné a je blíž tomu úplně se osamostatnit a najít si své vlastní bydlení. Protože co si budeme povídat, zůstat imunní vůči sexy klukovi s piercingy a tetováním není tak jednoduché J
Blaire brzy musí bojovat s přitažlivostí vůči němu a i tak trochu s žárlivostí na jeho společnice.

Nesmím zapomenout na Nannete, Rushovi poněkud snobskou sestřičku, která je pro něj až příliš posvátná. Nemusím nijak moc rozvádět, že Nan si Blaire vůbec neoblíbila a dává jí to patřičně najevo.

A Rush? Vůbec nečekal, že Blaire tak snadno přijme svůj úděl, bude bydlet v kumbálku, kde se sotva otočí a nebude po něm chtít nic, co by jí usnadnilo živobytí. Čekal někoho více podobného jeho otčímovi a stěží odolává Blaire, která je krásná a přitažlivá nejen navenek, ale i uvnitř.

Jak se Blaire vyrovná se svými sílícími city k Rushovi? Jak přijme jeho náhlé ochranářské chování až majetnickost? A co všechny ty narážky okolí na jeho vztah k Nannette? Co všechno se za tím skrývá?

Kniha je psána velmi čtivě a myslím si, že příznivkyně new adult si přijdou na své. Mně osobně se líbila, je to fajn oddychovka jako stvořená pro horké letní dny.





                  "Everyone always said love was enough. It wasn’t. Not when your soul was shattered"

Všichny vždycky říkají, že láska stačí. Nestačí. Ne, když je vaše duše v troskách.








Žádné komentáře:

Okomentovat